75 jarig jubileum voor kamp Wenters op Vlieland

Kamp Wenters op Vlieland heeft een speciaal plekje in de harten van minstens drie generaties Winterswijkse jongeren, omdat het de bestemming is geweest voor de afsluitende kampeerweken van hun openbare lagere school. De Stichting Wadd’envakanties organiseert al 75 jaar kampeerweken op Vlieland, aanvankelijk begonnen op Ameland in 1948 voordat om verschillende redenen werd overgestapt op Vlieland.

Door het verminderde aantal leerlingen en schoolfusies zijn de kampeerweken echter teruggebracht tot één week in plaats van zes aaneengesloten weken.De stichting wil leerlingen van verschillende scholen bij elkaar brengen, zodat ze elkaar kunnen leren kennen voordat ze aan de middelbare school beginnen. De stichting zorgt voor eten en drinken, waaronder het beroemde ‘dakpannen’ gesneden brood met beleg, en een speciaal ontworpen maaltijdscript met onder meer ‘zeewier’ stamppot en Vlielandse pudding.

We zijn optimistisch over de toekomst van het kamp

Een bouwteam bereidt het kamp een week van tevoren voor, en een sloopteam breekt het kamp af en repareert eventuele kapotte onderdelen. Ondanks het verminderde aantal leerlingen is de stichting optimistisch over de toekomst van het kamp, dankzij de steun van de Winterswijkse samenleving, plaatselijke bedrijven en openbare basisscholen. Ze hebben echter dringend nieuwe sponsors en donateurs nodig om het kamp financieel levensvatbaar te maken en het onderhoud, waaronder nieuwe tenten, te helpen betalen.

Om nieuwe sponsors en donateurs aan te trekken is de stichting een campagne gestart, met onder meer een in Vlielandse sferen ingerichte kraam op de markt in Winterswijk, waar belangstellenden zich kunnen aanmelden als donateur of een vrijwillige bijdrage kunnen leveren. Doneren kan ook via de website van Camp Wenters door het invullen van een donatieformulier of door het scannen van een QR-code. De stichting hoopt op steun van het college van B&W, dat traditiegetrouw elk jaar Kamp Wenters bezoekt, waarbij het hele college meedoet aan de kampeerweek ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan.