De kaasbunker op Vlieland absoluut een bezoek waard!

Nils Koster, bekend van zijn muziekduo Drijfhout op Vlieland, verliet tien jaar geleden zijn carrière als muziekleraar om een nieuwe weg in te slaan met het maken van zijn eigen zeewierkaas. Zijn hobby groeide uit tot een beroep toen mensen meer van zijn unieke kaas vroegen. Om aan regelgeving en hygiëneregels te voldoen, riep hij de hulp in van Jan Craens’ Kaaslust in Veenhuizen om een volwaardige kaas te produceren.

Allerlei soorten kazen!

Nils heeft sindsdien zijn assortiment kaas uitgebreid met oude kaas, blauwe kaas en geitenkaas, wat uniek is op een eiland zonder melkvee. Hij rijpt zijn kazen in de Vlielander Kaasbunker, een voormalige drinkwaterbunker bovenop Vlielands hoogste duin, het Vuurboetsduin. Nils verzorgt nog steeds rondleidingen en videorondleidingen in de bunker om bezoekers voor te lichten over het kaasmaakproces.

Ondanks zijn succes blijft Nils bescheiden en geniet hij van het vakantiegevoel en de eilandsfeer van Vlieland. Zijn kazen hebben zelfs hun weg gevonden naar sterrenrestaurants in Rotterdam, Antwerpen en Texel en verrassen Vlielanders die er op stuiten. Hoewel zijn bunker misschien niet meer lijkt dan een stinkend gat, richt Nils zich op het produceren van kwaliteitskaas die niet iedereen kent.