De beste plekjes voor een overheerlijke maaltijd op Vlieland

Vlieland is het kleinste bewoonde Waddeneiland, op slechts 1,5 uur varen van het vasteland van Friesland, maar het voelt als een aparte wereld. Bezoekers kunnen gaan wandelen, fietsen of beide, en dan naar een van deze best beoordeelde eet- en drinkgelegenheden op het eiland gaan.De reis waard

Het hotel-restaurant Posthuys, gelegen aan de voet van het Kroonspolders Natuurreservaat aan de westkant van het eiland, is de reis waard. Jarenlang was het een essentiële schakel in de postroute Amsterdam-Vlieland. Gasten kunnen ‘s avonds genieten van een gratis pendeldienst van en naar het dorp.

Geniet van een drankje

Ga voor versgemalen koffie naar Leut in de Dorpsstraat, waar ze beweren de beste koffie van het eiland te serveren. Ze bieden heerlijk ontbijt, lunch en drankjes, waaronder een beroemde cranberry cheesecake.

Kom tot rust op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog ligt net ver genoeg van het vasteland om tot rust te komen. Ontspan op het strand, ontdek zilte smaken, en probeer eilanddelicatessen bij de relaxte strandtenten. Noorderland beveelt enkele uitstekende adressen aan, waaronder DIJK aan de Nieuwestreek.

Vijf-gangen maaltijd

Ga voor een culinaire en elegante ervaring naar Zuiver, het restaurant aan de Willem de Vlaminghweg. Zij serveren exclusief een vijfgangendiner, met een optioneel wijnarrangement. Ze gebruiken pure en eerlijke producten van het seizoen, bij voorkeur uit hun moestuin, en vermijden verspilling.

Gestrand

Gestrand, direct gelegen aan de Waddenzee aan de Haven, propageert een biologische, duurzame en huisgemaakte stijl. Naast de gezellige tafels en de hoge bar kunnen bezoekers op koudere dagen genieten van de Chesterfield bij de open haard of op zonnigere dagen op het terras zitten. Ze serveren ontbijt, lunch, drankjes en avondhapjes.

Beach Vibes

‘t Badhuys is de oudste strandtent op Vlieland, gelegen op houten poten aan de Noordzee. Het is het hele jaar geopend voor ontbijt, lunch, diner en cocktails. Ze bieden volop veganistische opties en hebben een apart menu voor kinderen.