Dit zijn de 5 leukste activiteiten die je kunt ondernemen op Texel

Staat een bezoek aan het meest populaire Waddeneiland, Texel op het programma, dan is het natuurlijk altijd handig om vooraf eens te kijken wat er zoal te doen is op het eiland. En wie daar even induikt, komt er al snel achter dat er zoveel activiteiten zijn die men kan ondernemen, dat kiezen niet echt heel erg eenvoudig is. Wij hebben het wat makkelijker voor je gemaakt en vijf activiteiten geselecteerd die je absoluut moet ondernemen tijdens je vakantie op Texel.

#1 – Een bezoek aan de vuurtoren van Texel is een must-do!

Met zijn unieke en historische architectuur biedt deze vuurtoren op 47 meter hoogte een prachtig uitzicht over de Noordzee. En het mooiste is dat je de top bereikt door een oude en kronkelende wenteltrap te beklimmen.

Voor veel bezoekers is het uitzicht vanaf de vuurtoren een van de hoogtepunten van hun verblijf op Texel. Vanaf de top zie je het brede strand en de duinen, het helmgras en de stenen in het zand. Het is een perfecte plek om foto’s te maken, dus vergeet je camera niet mee te nemen!

De vuurtoren staat aan de Vuurtorenweg 184, De Cocksdorp en de toegang bedraagt slechts €5 per persoon. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee. En als je klaar bent met het verkennen van de vuurtoren, waarom loop je dan niet even naar strandpaviljoen Kaap Noord? Deze gezellige strandplek is een van de beste restaurants van Texel en een prima plek om te genieten van wat lokale gerechten.

Een bezoek aan de vuurtoren van Texel is een van de populairste activiteiten op het eiland en een unieke ervaring die je niet mag missen. Dus als je op zoek bent naar leuke en interessante dingen om te doen op Texel, zet deze dan zeker op je lijstje! Vooraf wat genieten kan via de website van de Texelse vuurtoren.

#2 – De Wijngaard van Texel verkennen: Een onvergetelijke ervaring

Als je op zoek bent naar een inspirerende en unieke ervaring tijdens je bezoek aan Texel, dan is een bezoek aan de wijngaard van Texel ideaal. De wijngaard biedt verschillende activiteiten aan, waaronder een rondleiding, een wijnproefavond en ej kunt er zelfs overnachten.

De rondleiding door de wijngaard is een geweldige manier om meer te leren over de verschillende druivensoorten en de geschiedenis en cultuur van het gebied. Je gids zal je een informatieve en plezierige ervaring bezorgen waarna je zeker met grote waardering voor de mensen die werken op de wijngaard zult hebben. De rondleiding kost €12,00 en is beschikbaar van begin mei tot eind september.

Voor een echt unieke ervaring is er op vrijdagavond om 20:00 uur een wijnproeverij. Hier kun je een verscheidenheid aan wijnen proeven en meer te weten komen over het maakproces ervan. Een ervaren wijnproever leidt de avond, en na afloop kun je een fles van je favoriete wijn kopen om mee naar huis te nemen. De wijnproeverij kost € 18,00 en is de prijs meer dan waard.

Een bijzondere ervaring: overnachten in de wijngaard

Word wakker midden in de wijngaard en geniet van de frisse lucht en het prachtige uitzicht. Een geweldige manier om dichter bij de natuur te komen en je echt onder te dompelen in de schoonheid van de omgeving van de wijngaard.

De wijngaard van Texel is een geweldige plek om te bezoeken voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring. Of je nu op zoek bent naar een rondleiding, een wijnproefavond, of een plek om te overnachten, wijngaard Texel zal je zeker een onvergetelijke ervaring bezorgen. Voor meer informatie en boekingen, kun je terecht op de website van de wijngaard,

#3 – Je eigen kaas maken!

Wil je graag de handen uit de mouwen steken tijdens een bijzondere activiteit op Texel, overweeg dan eens de kaasboerderij te bezoeken om je eigen kaas te maken. Boerin Manuela laat je stap voor stap zien hoe je van begin tot eind je eigen kaas maakt.

Het proces van kaas maken omvat het persen van de kaas, een proces dat je een geweldige kans geeft om de boerderij verder te verkennen met Manuela en haar man, boer Anton. Na het persen gaan de kazen door een pekelbad om te zouten en vervolgens worden ze voorzien van een korst. Daarna moeten ze minimaal 3 dagen op de boerderij blijven voordat ze kunnen worden opgehaald of naar je toe gestuurd. Na 14 dagen kun je genieten van het heerlijke resultaat van je harde werk.

Meer informatie over het proces, wat allemaal is inbegrepen en de prijzen, kun je terecht op de website van de kaasmakerij op Texel. De prijzen beginnen bij €30 per persoon, maar zorg ervoor dat je je minstens 24 uur van tevoren aanmeldt. Het adres van de boerderij is Westerweg 88, Den Hoorn.

Kaas maken op Manuela’s boerderij is een geweldige manier om een dag door te brengen, iets nieuws te leren, en het prachtige eiland Texel te leren kennen! Ik kan het iedereen die op zoek is naar een leuke, leerzame en smakelijke activiteit van harte aanbevelen.

#4 – Vaar mee op een garnalenkotter

Ervaar de sensatie van een echte garnalenkotter met de vriendelijke lokale vissers van de TX20 en TX10. Je krijgt de kans om verschillende vissen, krabben, zeesterren en platvissen te zien vangen en overboord te gooien, en zelfs vers gekookte garnalen te proeven!

De twee uur durende tocht is perfect voor gezinnen en groepen die op zoek zijn naar een echt unieke Texelse activiteit. Een ervaren schipper leidt je door het proces, van het vangen van de garnalen tot het bereiden en koken van de garnalen. Je krijgt zelfs een informatieve uitleg over de kunst van het pellen van garnalen. Of je nu een beginnende visser bent of een complete beginner, de tocht is voor iedereen een mooie gelegenheid om meer te leren over de Waddenzee en de visserij.

Voor wie van deze unieke Texelse activiteit wil genieten, zijn de kaartjes voor volwassenen €20 en voor kinderen €15 (leeftijd 3-12). Instappen gebeurt in de haven van Oudeschild. Meer informatie vind je op deze website.

#5 – Parachutespringen op Texel

Ben je op zoek naar een adrenalinekick en een unieke ervaring op Texel? Skydiven bij Tessel Air is de perfecte manier om een item van je bucketlist af te vinken!Bij Tessel Air kun je een tandemsprong maken met een ervaren instructeur, waarbij je een sprong in het diepe maakt vanaf 9.000 of 13.000 voet. Je ervaart een adrenalinestoot terwijl je respectievelijk 30 of 60 seconden in vrije val bent, voordat je op Texelse bodem landt. Het is een ongelooflijke ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Bij Tessel Air kun je van april tot oktober je skydive maken op werkdagen van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Van 1 november tot 31 maart is de dropzone alleen open op zaterdag van 10 tot 16 uur. De prijzen beginnen bij €199 op weekdagen en €209 in het weekend, plus een optioneel foto/video pakket.

Als je op zoek bent naar unieke activiteiten op Texel, dan is parachutespringen bij Tessel Air de perfecte keuze. Met ervaren personeel, scherpe prijzen, en een verscheidenheid aan pakketten, kun je jop Texel de sprong van je leven maken!