Liefhebbers opgelet: Oerol komt er weer aan!

Het Oerol Festival staat gepland voor 9 tot en met 18 juni 2023. Het festival zal dit jaar een andere opzet hebben, met minder locaties. In plaats daarvan wordt het festival gecentreerd rond één groot Festivalhart op West aan Zee, paal 8. Ga jij dit jaar naar het festival?Voor degenen die van plan zijn om tijdens het festival te overnachten, hebben we de mooiste accommodaties op Terschelling uitgezocht. Zo kun je optimaal genieten van het festival.

De optredens vinden plaats op verschillende locaties, zoals het strand, het bos, de dijken, de straten, de duinen en zelfs op het water. De optredens zijn specifiek afgestemd op de locaties op Terschelling, wat resulteert in boeiende visuals. In 2019 werden bijna zestig verschillende locaties gebruikt voor het festival.

Fietsen is de beste manier om je te verplaatsen tijdens Oerol. Maar met duizenden fietsen in de buurt kan het een uitdaging zijn om je eigen fiets te vinden. Daarom is het markeren van je fiets essentieel. Het festival laat honden toe op het terrein, maar ze moeten wel aangelijnd zijn.

4 persoons chalet op Terschelling

Ook geschikt voor mensen met jonge kinderen!

Oerol is ook geschikt voor kinderen. Er zijn speciale theatervoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Neem dus gerust je kinderen mee. Ze krijgen korting op festivalkaartjes en theaterkaartjes. Joop Mulder heeft het Oerol Festival opgericht en het vindt sinds 1981 jaarlijks plaats op Terschelling. Het eerste festival had ongeveer 2000 bezoekers, maar nu trekt het ongeveer 50.000 bezoekers. Een kernteam van tien medewerkers en ongeveer 1000 vrijwilligers organiseren het festival. Helaas is Joop Mulder, de oprichter van Oerol, op 10 januari 2021 plotseling overleden.