Ondernemer ontwikkeld chips met zeewier van de Wadden

Henk Broekman, een ondernemer, promoot Van de Wadden chips. Broekman en Marc van Rijsselberghe, pionier op het gebied van zilte landbouw in Nederland, hebben samen een aardappelsoort ontwikkeld die goed gedijt op zilte grond. Deze aardappelen worden bemest met zeewier, dat biologisch gecertificeerd is en op het land in de Waddenzee wordt geteeld.

Het merk ‘Van de Wadden’ is afgeleid van het ‘Zeker Zilt’ project, en de chips zijn gemaakt van aardappelen die gecertificeerd zijn met het ‘Waddengoud United for Waddensea World Heritage’ label.In een pilot tijdens de zomermaanden zullen vier smaken ‘Van de Wadden’ chips verkrijgbaar zijn, waaronder naturel, zeezout, duindoorn en zeewier, en tomaat en rozemarijn. Van Tol Versunie is een cruciale verkooppartner en geïnteresseerden kunnen bestellingen plaatsen via de website www.vandewadden.nl.

Onder het merk ‘Van de Wadden’ wil het project ‘Zeker Zilt’ de komende tijd een markttest uitvoeren voor zoute tafelaardappelen en wortelen uit de Waddenregio. Het doel is om deze aardappelen vanaf augustus te introduceren in verschillende retail- en horecagroothandelskanalen in Nederland.