Texel’94 verliest in nacompetitie van Veenendaal: einde eredivisie!

Voor Texel’94 zit de reis naar de eredivisie er na drie seizoenen op, waarvan tweeënhalf succesvol. Veenendaal daarentegen heeft vrijdag de kans om de vrijgekomen plek in te vullen door in de finale tegenover zvv Eindhoven te staan. Veenendaal, dat dit seizoen debuteerde in de eerste klasse B en als vierde eindigde, won de wedstrijd verdiend en verliet het eiland als winnaar. De ploeg werd gesteund door de fans, die luider waren dan de fans van de thuisclub, en nam de volledige controle over de TXL-hal.Ondanks dat ze hun einddoel niet bereikten, vierde het publiek de overwinning van Veenendaal als een belangrijke overwinning.

De verslagen Texelse ploeg had toen de kleedkamer al verlaten. Na een snelle 2-0 voorsprong door de kogels van Piet-Jan Eelman en Ralph Slik, glipte de wedstrijd langzaam uit hun handen. Slechts één doelpunt was een toevalstreffer en alle andere waren het resultaat van overtuigende afrondingen, sommige recht in de bovenhoek van het doel.

Wat ik daarna zag, was niet goed genoeg

Martijn de Veij, die net met de O17 op het veld in Uithoorn de bekerfinale tegen Baarn had gewonnen (3-1), was nog onderweg naar de zaal. Een week na het behalen van het kampioenschap in de eerste divisie speelde hij als coach een cruciale rol in een ander succesverhaal. Hij zei: “Toen ik de hal binnenkwam, stond het al 2-2. En wat ik daarna zag was niet goed genoeg.”

In de kleedkamer benadrukte de coach dat degradatie van het hoogste niveau niet acceptabel was op die zonnige zaterdagmiddag. Hij voegde eraan toe: “We hebben het al vaker laten liggen. In al die wedstrijden waar we complimenten kregen, maar wel met klein verschil als verliezers van het veld stapten. Wat hadden we graag lelijk gewonnen. Dat zat er nooit in.”

Degra

De eilanders dreigden rechtstreeks te degraderen na een onnodig verlies in hun laatste thuiswedstrijd. Gelukkig greep AGOVV in de laatste ronde in en behoedde het team voor schande.ZVG stond voor hun eerste obstakel in de nacompetitie, die De Veij vergeleek met een spelletje steen, papier, schaar. Desondanks struikelde Veenendaal over de eilanders, die nu degraderen naar de eerste divisie.

De toekomst is onzeker voor zowel de ploeg als hun coach, De Veij, die heeft aangegeven een stap terug te willen doen. Hij zal het team dat hij van de tweede divisie naar het hoogste niveau leidde altijd blijven steunen. De volgende stappen van de spelers moeten nog worden afgewacht. De Veij herinnerde het team eraan dat dit de eerste keer is dat ze degraderen en dat ze altijd een zware strijd hebben geleverd. Hij hoopt dat ze hun vechtlust zullen kanaliseren en revanche zullen zoeken voor hun tegenslag.