Meest voordelige accommodaties

Vlieland vakantiehuisje
Vakantie op het kleinste Waddeneiland

Vlieland, ligt op anderhalf uur varen van Harlingen en is vooral geschikt voor  rustzoekers, natuurliefhebbers en levensgenieters genieten die van de schoonheid van de duinen, het bos en het strand die het dorp omringen willen genieten. Als je bovenop een hoog duin staat, kun je de uitgestrektheid van het landschap bewonderen en de rust ervan tot  op het bot ervaren. Vlieland is, meer dan de andere eilanden, nog gewoon een plek van pure natuur.

Algemene informatie Vlieland Per boot naar Vlieland Accommodaties op Vlieland Activiteiten op Vlieland

Vakantiehuisje op Vlieland huren

Een frisse neus en een andere omgeving! Vlieland is het ideale eiland van de Wadden om dat te ervaren. Met zijn zilte lucht, eindeloze vergezichten en de wind in je haren is Vlieland de perfecte plek om te ontspannen en jezelf weer op te laden tijdens een weekendje weg of vakantie.

De haven van Vlieland ligt op loopafstand van het enige dorp op het eiland en het hele eiland is praktisch autovrij. Bovenop de verbazingwekkende natuurlijke schoonheid biedt Vlieland ook een aantal leuke activiteiten voor iedereen.

Zorg ervoor dat je de 26 kilometer aan fiets- en wandelpaden van het eiland zeker eens verkent. Dit geeft je de perfecte gelegenheid om de uitgestrekte bossen en duinen van Vlieland van dichtbij te bekijken. Met zijn schone lucht, hoge duinen en veel ruimte om lekker “offline” te gaan in de prachtige natuur, Voor een buitenavontuur in een kalme, natuurrijke omgeving is Vlieland absoluut de beste keuze.

Als je je wat meer ontspannen wilt voelen, kun je een dagje aan het strand  plannen. Vlieland staat bekend om de lange zandstranden die perfect zijn om te zonnen en te zwemmen. Ben je  wat meer avontuurlijker ingesteld, dan kun je op het eiland ook bijvoorbeeld windsurfen of kitesurfen.

Activiteiten op Vlieland

Wandelend langs de oevers van Vlieland kunnen bezoekers genieten van het prachtige uitzicht op de zandstranden, die bekend staan als een van de mooiste van Nederland. Haal frisse zeelucht op en geniet van de rustige sfeer in vergelijking met de stranden van het vasteland, vooral op zomerse dagen.

Het beklimmen van de vuurtoren lonkt voor een weekend op het eiland. Bedwing het monumentale 16,8 meter hoge baken bovenop Vlielands hoogste duin om te genieten van het adembenemende uitzicht op Texel, Terschelling en de kustlijnen van Friesland en Noord-Holland.

De Vliehors Express is een must-do tijdens een bezoek aan Vlieland. Maak een ritje in de levendige gele vrachtwagen en verken het charmante eiland vanuit een unieke hoek.

Vogels kijken is een andere populaire activiteit op Vlieland. De Kroon’s Polders herbergen een grote verscheidenheid aan vogels, waaronder steltlopers, eenden, ganzen en kustvogels. Vogelaars kunnen urenlang naar deze vogels kijken in hun natuurlijke omgeving.

Accommodaties Vlieland

Wat betreft accommodaties biedt Vlieland volop mogelijkheden voor bezoekers. Van gezellige bed and breakfasts tot luxe resorts, er is voor elk budget en elke reisstijl wel iets te vinden. Er zijn ook tal van kampeermogelijkheden, zodat je op een werkelijk unieke manier kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Je moet er echter wel elk jaar vroeg bij zijn, want het is het kleinste eiland en dat betekent dat accommodaties al vaak lang voor het seizoen begint volgeboekt zijn. Op onze website vind je vrijwel alle beschikbare accommodaties die Vlieland te bieden heeft.

De prijzen van de accommodaties zijn net zo gevarieerd als de soorten  accommodaties die je kunt boeken. Het eiland is echter uitstekend geschikt voor elk soort reiziger. Of je nu op een klein budget reist of in  luxe wilt verblijven: alles is mogelijk op Vlieland!

Per boot naar Vlieland

De reis naar het prachtige eiland Vlieland begint met een overtocht vanuit Harlingen. Rederij Doeksen brengt je naar Vlieland met de veerboot of de sneldienst. De overtocht met de veerboot duurt meestal 1 uur en 30 minuten, terwijl de sneldienst slechts 45 minuten duurt als je hem rechtstreeks neemt, of 1 uur en 30 minuten als je hem via Terschelling neemt.

Aan boord van de veerboot (met uitzondering van de sneldienst) is een zelfbedieningsrestaurant en er is Wi Fi aan boord Je kunt  genieten van een ruime keuze aan eten en drinken, zoals koffie met gebak, broodjes, vers fruit en warme maaltijden.

Een verscheidenheid aan kranten, tijdschriften, boeken, speelgoed en souvenirs zijn te vinden in de zelfbedieningsbuffetten. Tijdens de zomerdienstregeling kun je ‘hoppen’ van Vlieland naar Terschelling en terug, waardoor het de perfecte dagtocht wordt.